Viimeisimmät artikkelit

Monikäyttöiset verhot sisustuksessa
  • 16 Sep, 2022

Moni huomaa verhoista vain niiden kauniit kuosit ja värit, mutta itse asiassa verhot ovat erittäin hyödyllisiä kodin sisustuksessa. Verhojen tehtävänä on luonnollisesti pitää kurissa kirkas auringonpaiste, mutta erityisesti kesällä niistä on hyvä apu myös kodin pysymiseen viileänä. Lisäksi verhot pimentävät tilan nukkumista varten, mutta myös toimivat hyvänä äänieristyksenä ja estävät tarpeettoman kaiun. Verhot sisustuksessa ovat tärkeässä roolissa ja ne onkin hyvä valita sekä ulkonäön että käyttötarkoituksen mukaan. Kauniit verhot sisustuksessa muuttavat tyyliäVerhoilla on iso merkitys siihen, millainen tunnelma tilassa on.

Iittala lasiomena sisustuksessa
  • 11 Aug, 2022

Iittala lasiomena on yksi suomalaisen muotoilun klassikoista. Se soveltuu erityisen hyvin joulun aikaan tuomaan perinnettä ja juhlakoristelua kotiin. Yksi vanhoja suomalaisia perinteitä oli ripustaa omenia kuusen oksiin, joten erityisesti vihreät lasiomenat tuovat perinnettä koristeluun. Vaikka lasiomenat ovatkin ehkä parhaimmillaan joulukoristelussa, ovat ne kuitenkin sisustuksessa ajattomia ja niiden värejä voi vaihtaa sisustuksessa eri vuodenaikojen mukaan. Vihreän värin lisäksi saatavilla on kirkkaita, keltaisia ja punaisia lasiomenoita. Iittala lasiomena by Oiva ToikkaIittalan lasiomenat ovat legendaksikin nimetyn taiteilija Oiva Toikan omaa näkemystä lasitaiteesta.

Soikea peili antaa ilmettä
  • 17 Jul, 2022

Soikea peili on ajattoman tyylikäs ja se sopii lähestulkoon jokaiseen tilaan tai paikkaan. Muotona soikea, kuten muutkin pyöreät ja pyöristetyt muodot, mielletään ystävälliseksi ja pehmeäksi. Pyöreät ja kaarevat muodot tuovat sisustukseen kodikasta ja rauhallista tunnelmaa ja voivat jopa rauhoittaa sisustusta. Soikea muoto on myös siitä helppo, että sen voi laittaa seinälle joko pystysuoraan tai vaakatasoon. Soikea peili luo mielikuvaa harmoniasta Jopa psykologisella tasolla pyöreät muodot liitetään asioihin, jotka tuovat meille turvallisuuden tunnetta ja harmoniaa.

Loihdi moderni olohuoneen sisustus helposti
  • 16 Nov, 2021

Moderni olohuoneen sisustus on helppo loihtia itse. Modernin sisustuksen pohjana toimii se, että se on yksinkertainen ja puhdaslinjainen sisustustyyli. Skandinaavisesta sisustustyylistä saa hyviä vinkkejä ja se muistuttaakin paljon modernia sisustustyyliä. Huoneiden ja muiden sisustettavien tilojen tulisi olla valoisia ja selkeäviivaisia, jotta modernin sisustuksen saa parhaiten toimimaan. Nykyään myös tumma sisustustyyli ja puun, sekä lasin käyttö modernin sisustuksen luonnissa on kasvattanut suosiotaan. Mahdollisuudet moderniin sisustamiseen ovat paremmat, kuin kymmenen vuotta sitten.

Vastavärit sisustuksessa antavat lisää ryhtiä ja kodikkuutta
  • 16 Nov, 2021

Monelle vastavärit sisustuksessa voivat tuntua vierailta, vaikka oikein valittuina vastavärien käyttäminen toimii erittäin hyvin sisustuksessa. Vastavärejä ovat esimerkiksi sininen ja oranssi. Mikäli huoneessa on sininen seinä, voi oranssin sävyinen taulu toimia todella hyvin ja tuoda myös sopivasti ryhtiä sisustukseen. Vastavärien kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen. Yleensä vastavärit toimivat hyvin pieninä ripauksina kodin sisustuksessa. Esimerkiksi tapeteissa vastavärit toimivat erinomaisesti, kun niitä käyttää sopivassa määrin. Liiallinen vastavärien käyttö voi tehdä sisustuksesta sekavaa.