Soikea peili antaa ilmettä

  • 17 Jul, 2022
Soikea peili tuo ilmettä huoneeseen.

Soikea peili on ajattoman tyylikäs ja se sopii lähestulkoon jokaiseen tilaan tai paikkaan. Muotona soikea, kuten muutkin pyöreät ja pyöristetyt muodot, mielletään ystävälliseksi ja pehmeäksi. Pyöreät ja kaarevat muodot tuovat sisustukseen kodikasta ja rauhallista tunnelmaa ja voivat jopa rauhoittaa sisustusta. Soikea muoto on myös siitä helppo, että sen voi laittaa seinälle joko pystysuoraan tai vaakatasoon.

Soikea peili luo mielikuvaa harmoniasta

Jopa psykologisella tasolla pyöreät muodot liitetään asioihin, jotka tuovat meille turvallisuuden tunnetta ja harmoniaa. Siksi soikea peili onkin erittäin hyvä tiloihin, joissa vietetään paljon aikaa, kuten esimerkiksi olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Soikea muoto rikkoo tilan suoraviivaisuutta ja kulmikkuutta luoden rennomman tilan ja peili itsessään tuo avaramman tilan tuntua.

Oikeanlainen ja oikein sijoitettu peili voi tehdä kodista raikkaamman ja tilavamman tuntuisen. Se on samaan aikaan sekä käytännöllinen että tyylikäs sisustuselementti. Parhaimman efektin peilistä saa irti, kun sen sijoittaa heijastamaan valoa, sillä se toimii lähes ikkunan kaltaisena valonlähteenä. Oikein sijoitettuna se luo syvyyttä ja avaruutta tilaan.

Muotojen moninaisuus

Sisustuksessa usein leikitellään eri väreillä ja mietitään eri värivaihtoehtoja, mutta usein unohdetaan, että kuinka paljon muodoilla voi vaikuttaa. Keskenään samanmuotoiset huonekalut voivat saada huoneen näyttämään tylsältä ja tasapaksulta. Siksi pyöristetyillä muodoilla olisi hyvä rikkoa suoraviivaisuutta ja rauhoittaa tilaa. Eräässä tutkimuksessa osallistujille näytettiin kuvia erilaisista sisustuksista ja tuloksista oli selvästi nähtävissä, että kaarevat ja pyöristetyt muodot koettiin houkuttelevammiksi.