Monikäyttöiset verhot sisustuksessa

  • 16 Sep, 2022

Verhot sisustuksessa ovat kauniit ja käytännölliset.

Moni huomaa verhoista vain niiden kauniit kuosit ja värit, mutta itse asiassa verhot ovat erittäin hyödyllisiä kodin sisustuksessa. Verhojen tehtävänä on luonnollisesti pitää kurissa kirkas auringonpaiste, mutta erityisesti kesällä niistä on hyvä apu myös kodin pysymiseen viileänä. Lisäksi verhot pimentävät tilan nukkumista varten, mutta myös toimivat hyvänä äänieristyksenä ja estävät tarpeettoman kaiun. Verhot sisustuksessa ovat tärkeässä roolissa ja ne onkin hyvä valita sekä ulkonäön että käyttötarkoituksen mukaan.

Kauniit verhot sisustuksessa muuttavat tyyliä

Verhoilla on iso merkitys siihen, millainen tunnelma tilassa on. Niiden vaihto onkin oikeastaan yksi helpoimmista sisustuksen muuttamiskikoista. Tilaan voit tuoda esimerkiksi keveyttä vaaleilla, pirteyttä värikkäillä tai mystisyyttä tummilla verhoilla. Ne voivat muuttaa tyylin, mutta niiden avulla voi leikitellä eri värien kanssa. Värikkäät verhot voivat muuttaa tilan luonnetta hyvin eri tavalla kuin yksiväriset.

Verhojen valinnassa on hyvä kiinnittää huomiota myös niiden käyttötarkoitukseen sekä asennukseen. Monitoimiverhot voit ripustaa kahdella eri tavalla joko piilolenkkien avulla tai sormikoukuilla poimutusnauhaan. Ne on valittava sen mukaan, miten ne sopivat ripustettavaksi omaan kotiisi tai katso, että niihin on ommeltu monitoiminauha. Verhoja ostaessa on hyvä tarkastaa myös verhojen pituus sekä paksuus.

Sisustuksen viimeistelyä kangasvalinnoilla

Tärkeää verhoja ostaessa on myös valittu kangas. Verhot ovat yleensä pitkäikäinen hankinta, joten oikeanlaiseen kankaaseen on hyvä kiinnittää huomiota. Kangasvaihtoehtoja löydät runsaasti riippuen verhojen käyttötarkoituksesta. Mitä paksumpi kangas on, sitä raskaammat, mutta pimentävät verhot ovat. Ohuet valoverhot puolestaan ovat kevyet ja päästävät valon läpi kauniisti. Myös puuvilla ja erilaiset kangassekoitukset ovat tuttuja verhokankaissa. Esimerkiksi pellavasekoite on pitkäkestoinen valinta.