Iittala lasiomena sisustuksessa

  • 11 Aug, 2022

Iittala lasiomena tuo sisustukseen erilaisuutta.

Iittala lasiomena on yksi suomalaisen muotoilun klassikoista. Se soveltuu erityisen hyvin joulun aikaan tuomaan perinnettä ja juhlakoristelua kotiin. Yksi vanhoja suomalaisia perinteitä oli ripustaa omenia kuusen oksiin, joten erityisesti vihreät lasiomenat tuovat perinnettä koristeluun. Vaikka lasiomenat ovatkin ehkä parhaimmillaan joulukoristelussa, ovat ne kuitenkin sisustuksessa ajattomia ja niiden värejä voi vaihtaa sisustuksessa eri vuodenaikojen mukaan. Vihreän värin lisäksi saatavilla on kirkkaita, keltaisia ja punaisia lasiomenoita.

Iittala lasiomena by Oiva Toikka

Iittalan lasiomenat ovat legendaksikin nimetyn taiteilija Oiva Toikan omaa näkemystä lasitaiteesta. Toikka oli tunnettu suomalainen keraamikko ja muotoilija, joka menehtyi vuonna 2019. Hänen rohkea ja mielikuvituksellinen näkemys ja muotoilu poikkesivat pohjoismaisen muotoilun valtavirtauksesta. Kyseinen omenasarja on ihastuttanut ja niittänyt mainetta ympäri maailmaa. Monet Toikan taiteen muodoista ja kuvioista ovat saaneet inspiraation eri marjoista, vihanneksista ja hedelmistä. Lasiomenat on valmistettu käsityönä.

Iittala on vuonna 1881 perustettu suomalainen yritys, joka on erikoistunut sisustusmuotoiluun ja astioihin. Sen tunnetuimpien tuotteiden taustalla on isoja nimiä, kuten Alvar Aalto ja Oiva Toikka. Toikka aloitti vakituisena suunnittelija vuonna 1963 Nuutajärvellä ja työskenteli aina siitä asti lasin parissa. Hän suunnitteli uniikkiteoksia ja lasisarjoja, kuten eri väriset lasiomenat.

Koko värisarja kasassa

Klassiset lasiomenat tulevat tyylikkäissä paketeissa ja soveltuvat erinomaisesti myös lahjaksi. Yksi paketti sisältää kolme kappaletta yhden värisiä lasiomenoita. Lasiomenoihin on valmiiksi kiinnitetty tyylikäs harmaa nauha koristeen ripustamista varten. Lasiomenat sopivat kauniisti yhteen Iittalan muiden tuotteiden kanssa ja kasaan kannattaakin kerätä kaikki neljä eri värisarjaa.